Måndag den 27 feb

Hej hej!
I helgen har varit jätterolig, Daniel och Therese har varit här och hälsat på. Det var väldigt roligt, nu har Therese ganska stor mage. Hoppas att bebisen mår bra där inne, men den rör sig ganska mycket iaf så det är ju bra :)
I fredags när de kom så var alla så trötta speciellt jag eftersom jag som skrivit tenta på morgonen. Det gick bra förensten, jag kunde allt. Nu hoppas jag bara på att jag klarar mig, men det tror jag. Ja juste jag fick godkänt på den senaste uppsatsen jag skrev, jag fick veta det lite sent men nu vet jag att jag slipper skriva om den. Jo på lördagen så åkte vi till Linköping och Ikea, det var kul, jag köpte två nya lådor som jag ska lägga mina gamla paper som tillhör skolan. Det tyckte jag var en bra investering med tanke på att de bara kostade 19 kronor. Efter Ikea så gick vi till babyproffsen och sedan åkte vi hem. När vi kom hem så dumpade jag och Therese, Daniel och Michael för att gå och titta på babykläder i centrum. Sedan tog vi en fika på fräcka, haha vi var borta i fyra timmar. Sedan tittade vi melodifestivalen och spelade kort. På söndagen så hade jag och Therese inte fått nog med bebissaker, så vi åkte ut till Ingelsta, det är typ som Valbo. Där tittade vi på mera bebissaker och prova en massa vagnar, fast de redan har en vagn men det är roligt att prova. Sedan åkte de hem vilket var mindre roligt. 

Jaha men ja nu är det en ny vecka och nya kurs. Den handlar om lek och lärande, och vi ska ha VFU och Ipad. Det ska bli kul men de roligaste kommer att bli VFU:n jag har längtat som tusan :) Nu tvättar vi och juste nu måste jag springa och ta ut den :)


Här sitter Therese men magen i vädret och njuter av soen, det var så soligt att man knappt kunde hålla ögonen öppna :) 

//E.  

TENTA!

Hej!
Nu är äntligen tentan skriven och klar. Det gick jättebra, jag kunde allt och jag svarde bra på allt. Efter tentan så hade jag en lunch möte med en studievägledare om besöksdagarna som vi ska förläsa på dne 14 mars. Efter det så åkte jag ner på stan och mötte upp min tejer, alltså Ermina, Stella och Jessica. Vi käkade lunch på ett ställe som heter brödernas, det var asgott. Det blev en tripp till studntbo och sedan hem til Jessica på bollen. Jessica ska flytta i morgon så vi hjälpte henne att packa lite. Sedan så gick Stella hem, Jessica och Ermina gick hem till Ermina för att äta och mysa, och jag åkter hem för att Daniel och Therese kom i dag. Nu har Daniel, Therese och Michael varit på affären och nu ska vi äta mat. Nu kommer det lite bilder.







Möt mina nya vänner Fatima och Samira :)

//E.


Tentavecka!

Hej!
Nu har helvetsveckan börjat igen, tentaplugg, tenta på fredag! Inför de andra tentorna så har jag stressat och varit hur jobbig som helst här hemma. Jag har suttit i skolan mellan 8-17, men denna gång så känner jag mig hur självsäker som helst. Men jag vågar inte riktigt hoppas på så mycket för då kommer det inte att gå vägen. Men det känns som om jag kan allt redan och jag känner mig ävldigt lung. Men jag hoppas att jag kan ha den disciplinen så att jag kan sitta och plugga länge i skolan denna vecka också, men det har inte börjat så bra. I dag var jag inte i skolan förr än kl 12, men i morgon siktar jag på 8 så kommer jag väl till 10 :) Men det var trevligt i dag för att det är ju Fettisdagen i dag och då får man äta en semla. JAg och Stella gick på semeljakt, först gick vi till trappan för att de skulle ha semlor där. När vi kom dit tog semlorna slut precis så vi fortsatte till fräckafröken. När vi gick in såg vi två smaskiga semlor och helt plötskligt så snodde han som stod före i kön dom av oss. Ja eler han köpte dom före oss men det känndes som om han tog dom. Men då gjorde de nya till oss :) Så då blev det semla och Chailatte :) sååååå gott :) och sedan mera tentaplugg förstås ! 

Michael mötte mig på Ica och vi gjorde världens handling, asså vi fick 150 kr rabatt tack vare de rabatter vi hade på ica kortet. Fan va vi är ekonomiska ! Sedan gick vi hem och städade rumpan av oss. Michael diskade det diskberg som fanns i köket, asså man fick ångest bara men tittade in där men nu är det skinande rent. Nu har jag även rensat bort alla mina smycken i olika lådor såjag lättare hittar dom och så att jag slipper få ståfräs varje gång jag tittar på det vita vetrinskåpet. Maten i dag blev tacos, ovanligt ahha ja jag vet jag älskar tacos. Det är enkelt att göra och jättegott :) Nu degar jag i soffan och ska snart gå och sova för som sagt ska jag ju sikta på att vara i skolan kl 8 i morgon !

    

Titta va underbart !

//E.

KVAR-sittning

Hej!
jaha ja i går var det KVAR-sittning för oss lärare på universitetet :) Jag, Stella:, Elle, Jessica och Anna var hemma hos Ermina innan och gjorde oss i ordning och föra lite. Sittningen började kl 18:30 och sedan så var det mycket som var bra under kvällen, sittningen var asbra, det var mycket som var så roligt att jag fick tårar i ögonen :) Vi i GRYMT satt vid ett speciellt bord som var upplyst med en spotlight under hela sittningen. För er som inte vet så heter lärarnas festeri HELGRYMT och de som ska bli HELGRYMT nästa år kallas för GRYMT tills skiftesveckan :) Det är nämligen jag som blir General i HELGRYMT nästa år :) det ska bli jättekul, vi kommer att bli ett jättebra festeri med en massa roliga människor. Efter sittningen så gick vi hem till Ermina på mellanfest innan vi skulle på eftersläpp med tema Schlager :) det var jättekul, en massa gamla sånger som man kan fast man inte tror det :) Det som var grädden på moset var att jag vann över min älskade Stella på singstar tre gånger :) men jag kan lova att hon vann på ett sätt eftersom hon showade som tusan men jag som är så tävligsinriktad lada mera krut på att vinna på spelaet, typiskt mig :) men lite showade ja, jag med :)
Jag prommenerade jag till spårvagnen och ramlade i en vattenpöl. Men till mitt försvar så var jag inte särskillt full, jag hade klackar på mig (inte så höga med ändå), jag hade ont i fötterna efter allt dansande, det var inte sandat just där, det var nedförsbacke och det var is med men massa vatten på :) så med det sagt så ramlade jag inte för att jag var full, alla som gick där ramlad så jag stanade ett ttag och tittade på de andra som ramlade. När jag kom fram till spårvagnen så var det 20 minuster innan den skulle gå och då insåg jag att jag hade gått hilma fort för att jag trodde att det skulle ta jättelång tid att gå. Iaf slutade min kväll med att Michael kom och mötte mig och sedan gick vi hem och jag somnade i sängen gaaaanska fort :)

Lite bilder !

            
Erimna <3       Stella och Jessica <3   Lisa och Elin på sittningen :)   En del i GRYMT!         Andra delen i GRYMT!


Godaste shoten som jag druckit vaniljlikör, varm blåbärssoppa och grädde :) FARLIGT !

Nu tjatar min älskade fästman på att vi ska gå till affären så nu måste jag sluta :)

//E.

Junta

Hej!
Nu har jag varit hemma i Norrköping ett par dagar och det känns lite bättre med skolan. I början ville jag bara döda den, men nu har jag mera koll på vad som skall göras och så. I dag var jag på litteraturseminarium på dagen och då hade Ellie i min grupp bakat en tårta till oss. Den var asgod, och jättefin :) En mycket bra ideé av henne tycker jag ! Sedan på kvällen så var det syjunta hos Ermina, det va jättekul, visst det börjar med att vi pratar en stund och sedan så syr, stickar eller virkar vi intensivt ett tag och sedan fikar vi och pratar mera skit hela kvällen :) Precis som det ska vara på en syjunta... Men vilka goda kakor Ermina hade bakat då hur goda som helst, vet inte hur man ska toppa det, ja asså den som har nästa syjunta har ju en utmaning :) Nu sitter jag här hemma i soffan och snackade nyss med Lina i telefonen en stund men hon fick ett samtal såvi skulle höras senare men om hon menade senare i kväll eller senare i veckan det förstod jag inte. Men nu ska jag mysa ner mig i soffan under ett varmt täcke med mig fästman <3

   
Så här såg tårtan ut, det var choklad och jordgubb i :) skiiiitgod

 Så här såg Erminas kakor ut som hon hade bakat till i dag :) på syjuntan !

love to everyone!

//E.

Hemma i Norrköping

Hej!
Nu är jag äntligen hemma i  Norrköping igen, jag hade det jättebra i Åre och även i Skutskär de få dagar jag hann vara hemma. Sista dagen som jag var hemma så träffade jag Christoffer, gud va kul det var, jag saknar honom sååå mycket. Han är verkligen en underbar person och en vän som jag kommer att ha i hela mitt liv.

I dag så åkte jag och Michael hem till Norrköping, tåget var försenat för att det var tydligen obehöriga på spåret. Vi blev 40 min sena, men i stockholm hade tåget kört in 17 minuter så vi blev inte så sena. Men när vi kom hem så sprang vi och handlade och sedan kom Stella hit och myste ett tag. Vi bakde pizza och åt det och pratade lite, Jag gav Stella lite choklad från Åre chokladfabrik eftersom hon har varit så snäll och vattnat våra blommor när vi varit borta.

Nu när jag har packat upp så ska jag gosa ner mig i soffan för i morgon då är det bara till att ta tag i skolan igen :) Men jag hoppas ju också självklart på att träffa på mina tejer :)

//E.

Sista rycket...

Hej!
I dag var det sista dagen vi åker skidor, i morgon ska vi bara gå upp och packa lite och sedan åka.
I dag på morgon så åkte jag och Mamma in till Åre för att titta så att blien var okej, och det var den iaf till att köra oss hem. Sedan blir det till att lämna in den på verkstaden så får vi se vad de säger. Efter det så åkte vi tillbaka till stugan och bytte till pjäxor och åkte ett par åk innan vi åkte in till Hamrestugan och åt lunch tillsammans allihopa. Resten av dagen så åkte vi skidor, jag tog en tidig break, och slutade at åka redan klockan typ 15, men mina ben orkar inte längre nu. Vi har åkt skidor hela dagarna i 6 dagar och nu pallar inte mina ben längre. Men i morgon åker vi hem till Skutskär och myser ett par dagar innan vi åker hem till Norrköping och jag börjar i skolan igen...

Nu ska jag gå upp och packa mina saker som min mamma beordrat mig att göra. Annars kommer jag att glömma något morgon, jag vill komma härifån så tidigt som möjligt eftersom vi ska träffa Daniel och Therese i morgon kväll. Och då vill man inte komma hem jättesent så att vi inte hinner träffa dom :)

//E. 

Åre

Hej!
I går åkte jag, Michael och Pappa in till centrala Åre och tittade lite i affärer och sedan så åkte vi till CopperHill som är ett hotell som har en hel vägg av koppar. och sedan åkte vi skior på eftermiddagen :)

I dag så åkte vi i Åre och ända upp på Åreskutan, och åkte där vid en lift som heter tusenmetsliften, det var fina backar på förmiddagen men på eftermiddagen så blev det så mycket vallar och dålig sikt så då åkte vi till Duved och åkte ist. Nu har jag, mamma och pappa bastat och duschat och nu har vi gosat ner sig i soffan för kvällen. Det blev en del roliga och fina bilder detta är en del av dom:


Här är jag på väg ut från liften på Åreskutsan !


Jag gjorde en vurpa när man kära far lurade mig ut i offpist och det gick ju som det gick :)


Detta är bara en fin bild, det kommer att finnas mera bilder på facebook inom nästa vecka :D

//E.

Ont

Hej !
I dag har det varit en underbar dag i backen, men för min del så blev det inte så mycket åkande utför. Jag har så länge jag kan minnas fått otroligt ont i fötterna när jag har åkt. Men åren har det blivit mycket värre men tanke på att jag åker hårdare och bättre än förr. Så  dag har jag försökt rätt ut vad som är problemet. Det är tydligen för att jag har högt fotvalv och det finns då inget stöd för mina fötter i pjäxan. Ni förstår inte hur ont jag får, jag kan alltså inte stå i en lift mer än 100 meter utan att behöva vila i 5 min innan jag kan åka någonstans. D är jättetråkigt att det ska behöva vara så, plus att jag får ont när jag åker för at jag spänner mina fötter så att jag får sendrag under foten och kan inte heller räta ut foten i pjäxan. Jag pratade med de personerna som vet mycket om detta i dag och de tyckte att jag ska gjuta en sula som då blir formad så som min fot ser ut. Men det kostade 800 kronor att göra och som fattig student så var jag väl inte så haj på det. Men jag fick tipset att åka till Åre och in till dom påinter sport för de skulle ha andra sulor som inte skulle vara så dyra. Det visade sig att jag får prova ett par sulor nu som inte är gjutna och om det inte funkar så får jag rabatt på att gjuta ett par sulor. Det blev jag mycket nöjd med må jag säga !

Ja bilen var det väl inget större fel på, det var slut på olja i vinkelväxeln, och han fyllde på det. Men vilket rån det vart... Så nu har vi en bil igen, vi passade på att göra lite ärenden inne i centrala Åre innan vi åkte tillbaka till Duved där vi bor som ligger 9 km från Åre. Här i Duved så finns det också lifter och backar och det är här vi har åkt de senaste dagarna. Men i morgon kanske vi ska åka in till Åre om det blir fint väder och högzonen är öppen.

Nu ska jag pyssla om min fästman han tycker att han förtjänar det har han förklarat för mig :) och det är klar han gör.. Sedan ska han få ge mig en fotmassage för att jag har så ont i mina fötter. Men till något annant, jag har såont i min axel jag fattar inte att jag skulle ramla den första dagen och göra illa mig men jag hoppas att det går över, mamma köpte en mirakelsak på apoteket (polar) ja så heter salvan :) as bra ! hoppas att den hjälper...

 Jag vet att det alltid är roligare att läsa en blogg mer lite bilder så jag tänkte att jag ska försöka lägga upp en bild om dagen iaf nu när jag är på semester :)
 


Ser ni va lite folk det är i backen, så har det set ut hela dagen trots att det har varit typ 1 minus och strålade sol...




//E.


Burr

Hej!
Jag vaknade kl 08:40 och då var det 27 minus ute, då kände jag mig inte alls peppad till att springa ner och kasta i mig frukost och kasta mig ut i backen. Nej det blev en lugn morgon, frukost i lung och ro vid matbordet med utsikt över den fina dalen nedanför oss... Sedan bar vi oss till skidcentralen för att hämta ut Andreas och Michaels skidor, men då lät bilen så konstigt så vi körde runt lite, men det slutad inte att låta. Så mamma, Michael och Andreas gick in och fixade skidorna så ringde jag volvo assistans för att rådfråga...

Det slutade med att det hämtade våran bil och bärgade den till Åre till en bilverkstad. Men de kom inte på en gång eftersom det var många som hade problem när det varit så kallt. De kom efter 4 timmar så vi åkte skidor medans vi väntade, fast inte mamma hon satt och väntade vid telefonen på att de skulle ringa. Men vi kunde inte åka mera än två åk innan vi var tvunga att åka in och värma oss, det är jobbigt och kallt att åka skidor i 20 minus. Men det finns inget som slår känslan av att åka nedför backen... Jag, Andreas och Michael gjorde en varsin vurpa i dag, det var lääänge sedan jag ramlade och jag fick ont i axeln faktiskt... Nu har vi varit ner och handlat (det blev ju en prommis eftersom bilen inte ville samarbeta) och nu har vi ätit lite, och bastat. Denna kväll blir nog en tidig kväll det känner jag nu, jag tänkte att ni skulle få se lite fina bilder från i dag.



Underbar dag i backen fast det var kallt. I de gula husen bor vi :)



Jag lyckades fånga Michaels vurpa på bild, han åkte ner från kanten till höger och gjorde någon form av kullerbytta eller nåt...



Jag är så glad att jag har min älskade Michael med mig på semestern, älskar dig min kärlek <3

//E.

Bilfärd

Hej Hej!

Michael åkte ju hem till Skutskär i onsdags och sedan var jag själv tills i fredags. Jag gillar att vara själv men det gör jag bara när jag vet att Michael kommer hem om ett tag. Så jag bjöd över mina tejer i torsdags, så att jag slapp känna mig ensam och plus att jag tycker om dom så myckt och vill spendera lite tid med som innan min semetser :) de ställde upp som vanligt <3 Det var askul, jag är såååå glad att jag har träffat så fina människor här i Norrköping... Vi käkade tacos och snackade lite skit och tittade på tv :) När de hade åkt så diskade och städade jag och gjorde ordning för att jag var tvungen att ta med mig min väska till skolan och åka direkt till tåget på fredagen...

Jag sov bara två timmar den natten, jag gillar inte att sova själv. När jag var i skolan så fick jag ett sms från SJ där det stod att tågen stod still i Stockholm och att jag skulle bli mellan 4-6 timmar försenad. Då vart jag lite arg... Så jag sa hejdå till tjejerna och sedan så begav jag mig till stationen för att försöka reda ut hur jag skulle ta mig hem. Men som ett mirakel så var mitt tåg det första som fick åka genom Stockholm så jag vart bara 35 min sen. Jag gick och plogade hela söder med min väska till min kära Josefine och träffade henne ett tag innan hon skulla jobba för kvällen.

Michael och Christoffer kom och hämta mig i stan när Josefine skule jobba. GUD vad jag har saknat Christoffer, det var jättekul att träffa honom innan jag åka till Åre.

Och så i dag (lördag) åkte vi till Åre, vi åkte tyd kl 11 och vi var framme till klockan ca 18. Det ska bli jättekul att åka hit som jag har längtat... I morgon börjar det, det som ska bli så kul, at åka lite skidor och få jätteont i benen och fötterna :) Nej men nu borde jag sova för att jag ska stå vid liften kl 09:00.

//E.

Kravall och annat....

hej !
i lördags var det Vinterkravallen och det av as kul... Det var jättemycket folk, de släppte 300 förköpsbiljetter och de tog slut på 28 minuter. Och självklart så hade jag och mina vänner i glömt att de släpptes den dagen och blev utan. Vi var hemma hos Gizem innan och sedan gick vi till Trappan (vårt kårhus) och ställde oss i kö... Det tog kanske 40 minuter att komma in men väl inne så var det fullt ös medvetslös... haha Jag blev lite askalas och när jag, Elin, Jessica och Ellida gav upp så gick vi till donken ´för att äta sedan prommenerade jag och Elin hem...

Johanna var ju på besök under förra veckan, hon och Michael´var också ut på lördagen men de kom inte hem förr än typ 6 eller nåt.. Men det hade inte en lika kul kväll som jag förstod det..

Den här veckan i skolan har varit lite sådär, det har inte hänt mycket.. Men i dag så åkte min fästman hem till Skutskär för att vara hemma lite innan vi åker till Åre på Lördag. Så nu är jag ensam i två dagar, det känns väldigt tyst här hemma nu, jag har haft musik och så på hela dagen för att det ska kännas som att någon mer är hemma. Men i morgon kommer mina tjejer hit så sa vi titta på film och äta lite god mat, det ska bli kul och så slipper jag bli själv en hel dag.. :) Det är så skönt att ha vänner här nere som ställer upp och som gör de med glädje :) Jag längtar!

Nu har jag suttit och virkat med mamma i telefonen i en timme, och nu skulle hon gå och lägga sig.. och jag ska väl göra det jag med, jag har en massa att göra i morgon... Jag måste läsa en massa artiklar på engelska och jag orkar verkligen inte det...

//E.

RSS 2.0